lördag 21 mars 2009

Skapa en karaktär: Intressen

Bortsett från din karaktärs skolgång eller arbetssituation, så finns det kanske något som ger dess liv lite extra glitter. Dessa tillvarons kryddgårdar vill jag kalla för fritidssysselsättningar och hobbyer, och det kan handla om allt från att titta på sport på tv till att virka grytlappar till förmån för den lokala husmorsföreningen.
Idrotter i alla dess former och slag är ofta tacksamma exempel. Det ger möjlighet till att karaktären får interagera med andra människor, kanske håller sig i viss form, eventuellt också kommer till tävlingar och liknande. Beroende på hurdan din karaktär är kanske olika sporter passar olika bra. Tidningen iform har på sin hemsida ett test där man kan kolla vilken motionsform som passar en, och där kan du fylla i om karaktären vill ha musik till utövandet, om han/hon föredrar lag-eller ensamsport med mera, och här kan du hitta uppslag och idéer på de märkligaste former av motion. Kanske finns där något som passar just din karaktär?

Vill man inte ägna sig åt idrott finns det mycket annat att lägga tid på. Olika former av kulturaktiviteter som dans, teater, bild, musik, språk och hantverk kan utövas så väl i grupp som i ensamhet, och erbjuder en annan sorts personlig utveckling. Folkdans, knyppling, orkidéeodling i balkonglådan, myrkoloni eller rasta grannens hundar - möjligheterna är oändliga.
Naturligtvis kan man låta sin karaktär gå till det extrema i sitt fritidsintresse. Alltifrån att LANa 63 timmar i sträck med JoltCola och panpizza vid tangenterna, till att tävla i dominobygge eller lära sig all världens flaggor utantill. Man kan också låta karaktären vara en samlare, om det så gäller musikalbum från ett visst år, eller årets första blomma, eller de klassiska frimärkena. Det kan bli ganska effektfullt om man har en rätt hård och tuff karaktär, som vandrar runt på gatorna och skrämmer livet ur gamla tanter.
Kontraster skapar intressanta händelser, och utmanar fördomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar